За тестото:

Брашно - 200 гр.

Фермерско краве масло “Каймакани” (студено) - 120 гр.

Захар - 60 гр.

Студена вода - 3-4 с.л.

Смесваме всички продукти в блендер докато се получи топка. Увиваме я във фолио за свежо съхранение и го оставяме в хладилника за 45 мин.

За пълнежа:

Круши - 2 бр.

Сладки ябълки - 3 бр.

Захар - 3-4 с.л.

Канела - 1 ч.л.

Белим ябълките, премахваме семките и ги нарязваме на тънки лентички. Заливаме ги със сока на половин лимон и разбъркваме. Добавяме захарта и канелата и отново разбъркваме. Разточваме тестото (върху хартия за печене) на повърхност посипана с брашно, на кръгче с дебелина 3-4 милиметра. Оставяме борд 4-5 сантиметра и в средната част подреждаме плънката. Края на тестото прегъваме навътре. Намазваме ръба с разбит жълтък и поръсваме с канелена захар. Отгоре разпределяме фермерско краве масло “Каймакани”, нарязано на малки кубчета (около 30гр.). Печем на 190° градуса за около 45 минути. Петнадесет минути преди да е готов, глазираме галета със затоплено сладко от смокини!

Може да сервираме със сладолед или маскарпоне, но и така е страшно вкусен!

Заповядайте

Продуктите ни може да намерите в нашия магазин в с.Цалапица, както и в избрани магазини и ресторанти в Пловдив и София.
Контакти