За тестото:
Брашно - 200 гр.
Фермерско краве масло “Каймакани” (студено) - 120 гр.
Захар - 60 гр.
Студена вода - 3-4 с.л.
Смесваме всички продукти в блендер докато се получи топка. Увиваме я във фолио за свежо съхранение и го оставяме в хладилника за 45 мин.
За пълнежа:
Круши - 2 бр.
Сладки ябълки - 3 бр.
Захар - 3-4 с.л.
Канела - 1 ч.л.
Белим ябълките, премахваме семките и ги нарязваме на тънки лентички. Заливаме ги със сока на половин лимон и разбъркваме. Добавяме захарта и канелата и отново разбъркваме. Разточваме тестото (върху хартия за печене) на повърхност посипана с брашно, на кръгче с дебелина 3-4 милиметра. Оставяме борд 4-5 сантиметра и в средната част подреждаме плънката. Края на тестото прегъваме навътре. Намазваме ръба с разбит жълтък и поръсваме с канелена захар. Отгоре разпределяме фермерско краве масло “Каймакани”, нарязано на малки кубчета (около 30гр.). Печем на 190° градуса за около 45 минути. Петнадесет минути преди да е готов, глазираме галета със затоплено сладко от смокини!
Може да сервираме със сладолед или маскарпоне, но и така е страшно вкусен!