Независимо дали се занимавате професионално или любителски със спорт, Ви предлагаме да прочете някои интересни факти за ролята на млечните продукти:

  • След усилени тренировки Вашите мускули се нуждаят от въглехидрати и белтъци, за да се възстановят и колкото по-бързо им ги осигурите, толкова по-бързо ще започне този процес. Млякото може да осигури тези хранителни вещества по много удобен и хидратиращ начин, което го прави идеално за консумация веднага след тренировка.
  • Продукти като изварата са изключително богати на белтъци, които помагат за изграждането и поддържането на мускулите и тъканите. Не случайно, това е един от най-предпочитаните продукти от редица спортисти, фитнес ентусиасти и културисти.
  • Много от професионалните атлети консумират големи количества кисело мляко. То не само е богато на белтъци, но и живата закваска помага за стомашното здраве, което е ключово за добър имунитет. Това е особено важно при спортистите, защото техните тела произвеждат много голямо количество кортизол.
  • Млечните продукти, включително сиренето, са богати на редица хранителни вещества необходими за здравословен начин на живот. Именно за това много треньори и хранителни експерти препоръчват балансиран хранителен режим, който да включва тази хранителна група.

Всички тези качества, правят млечните продукти изключително важни и полезни за всички, които обичат активния начин на живот.

Заповядайте

Продуктите ни може да намерите в нашия магазин в с.Цалапица, както и в избрани магазини и ресторанти в Пловдив и София.
Контакти